zaterdag, november 05, 2005

Petit Beurre Gâteau

Ingrediënten:

  • 500 gr boter
  • 500 gr suiker
  • 20 cl water
  • 3 à 4 eierdooiers
  • een pak droge platte koekjes
  • een glas melk
  • een vleugje rum

Bereiding:

Warm het water op in een kleine kookpot en voeg er geleidelijk al de suiker aan toe tot je een siroop krijgt. Laat deze afkoelen om verder te gaan. Voeg de siroop toe aan de smeuïge boter, samen met de eierdooiers. Klop het geheel tot je een glanzende massa krijgt. Voila: de crème au beurre.

Dompel de koekjes, een voor een, onder in een schoteltje met melk en een vleugje rum. Leg de koekjes in één laag in de vorm van de taart. Bv. bij vierkante koekjes, 4x3. Strijk op deze laag koekjes een dunne laag crème au beurre. Op deze laag leg je weer een laag gedompelde koekjes...

Dit kan je blijven doen tot je geen zin meer hebt of de crème op is, of de koekjes op zijn. Het schoteltje melk kan je aan de hond geven, maar de ervaring leert dat je dit beter zelf opdrinkt; de taart smaakt nu twee keer zo goed.

Zet het geheel nog een uurtje in de frigo en versier naar believen. Klaar!